سرهنگ علی جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر برنامه های جدید کمیته جستجوی مفقودین جاوید الاثر کشور افزود: فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس اطلاعات خود را در این زمینه به کمیته جستجوی مفقودین جاوید الاثر برای سرعت گرفتن شناسایی ارائه دهند.
وی ضمن درخواست از مردم برای کمک به این جبهه اظهارداشت: با ارائه بخشی از نیازهای این کمیته در تفحص پیکر مطهر شهدای هشت سال دفاع مقدس، که به تعبیر فرمانده کمیته تفحص مرحله ای دیگر از دفاع مقدس است نیازمند کمک فرمانها و رزمندگان باقی مانده از جنگ و مردم هستیم.
وی با اشاره به طرح شناسایی پیکرهای شهدا در مناطق جنگی خاک عراق افزود: پیکرهای پاک شهیدان گمنام از طریق تطبیق DNA آنان با خانواده هایشان شناسایی و تحویل خواهند شد.
سرهنگ جلالی اظهار داشت: همکاری بیشتر دولت عراق با کمیته تفحص ستادکل نیروهای مسلح فراهم شده و در این راستا شناسایی شهیدان مفقود الاثر ظرف مدت چهار ماه سرعت می گیرد.
ثبت 269 شهید مفقود الاثر در استان
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون 269 شهید مفقود الاثر در استان به ثبت رسیده که 164 نفر از آنان مربوط به شهرستان اراک است ه این نشان دهنده وجود بیش از نیمی از آمار مفقودین استان در این شهر است.
جلالی فراهانی اظهار کرد: استان مرکزی 6200 شهید دارد که این آمار با آمار بنیاد شهید متفاوت بوده و بنیاد شهید تعداد شهدا را بر اساس تعداد پروندههای موجود اعلام می کند و آمار ما بر اساس تمام هم استانی هایی شهیدی است که در دیگر نقاط کشور به خاک سپرده شده اند.
جلالی با اشاره به ضرورت همکاری رسانه ها به ویژه خبرگزاری ها در فضای مجازی گفت: می خواهیم اطلاعات این مفقود الاثر ها را از طریق خبرگزاری ها در اختیار عموم قرار داده تا اگر کسی از محل شهادت و دفن این شهدا اطلاع دارد ما را در یافتن این عزیزان یاری کند.
رئیس کمیته تفحص مرکزی تصریح کرد: طبق هماهنگیهای صورت گرفته با مسئولان کشور عراق کار تفحص آسان تر شده و این کشور با به کارگیری وسایل و امکانات مکانیکی برای تفحص در خاک این کشور موافقت کرده است.
به علت گستردگی منطقه روند کار به کندی پیش می رود
وی افزود: بر اساس اطلاعات موجود و نقشه های ایرانی و عراقی از منطقه، این منطقه یک بار به طور کامل تفحص شده و با این وجود تعدادی هنوز مفقود الاثر هستند.
جلالی فراهانی با اشاره به وظایف این کمیته گفت: ثبت نام، تحقیق، مصاحبه ومعرفی رزمندگان داوطلب عمیات جستجوی مفقودین، جمعآوری درخواستهای مربوط به تدفین شهدای گمنام در سطح استان و ارزیابی و کارشناسی اولیه بهمنظور اعزام تیم کارشناسی مرکز، ایجاد هماهنگی بین سازمانهای استان برای برگزاری هرچه باشکوهتر مراسمهای تدفین و تشییع شهدای گمنام در استان را از دیگر وظایف نمایندگان کمیته جستجوی مفقودین در استان است.
وی افزود: به علت گستردگی منطقه روند کار به کندی پیش می رود و بیشرین فرزندان ایران در منطقه جنوب شهید شده اند که با توجه به شرایط جوی و گرمای زیاد در بعضی فصل ها کار به شدت سخت است.
جلالی فراهانی تصریح کرد: در راستای سرعت بخشی بیشتر به روند کار کمیته جست وجوی مفقودین کشور نمایندگانی در سراسر استانها تشکیل شد تا تعداد شهدای مفقودالاثر را مورد بازبینی قراردهیم و با جمعآوری اطلاعات دقیق از فرماندهان، مسئولان و هم رزمان این شهدا هرچه سریع تر به نتیجه مطلوب برسیم تا با باز گرداندن این شهدا به خانوادههایشان آنها را از چشمانتظاری نجات داد.
نظر شما